Höst- och vinterskor 2022

Såhär i oktober är skoaffären fylld till bredden med höst- och vinterskor till barn, dam och herr. Innan den första snön och den bitande kylan är här fokuserar många på höstskor, men slänger samtidigt ett öga på vinterskorna som landat i butiken. Här visar vi ett litet, litet urval av det som finns i butiken denna säsongen. På Högt & Lågt fokuserar vi på funktion och komfort med många klassiska modeller som är riktigt sköna, samtidigt som vi adderar några av hösten och vinterns trender som vi gillar.

Är det något som varit extra populärt nu i början av hösten?

Vi har sålt mycket festskor, jag tror att det generellt varit många fester nu efter sommaren, både höstbröllop och andra fester. Vi har ju haft en pandemi så nu är man sugen på att träffas och fira tillsammans igen, och det känns extra roligt att få klä upp sig igen. Dessutom är det jul snart och då är det många som investerar i ett par nya festskor som fungerar både till julborden och till nyårsfesten.

Det är många som satsar på skor som fungerar till både vardags och fest. Såhär på hösten fungerar en snygg boost eller känga riktigt fint till både kjol och byxor. Kanske använder man sina skor till fest medan de är nya, och när man varit på några kalas kan de övergå till att bli ett par vardagsskor. Snygga loafers är något som bara blir mer och mer populärt, och de passar väldigt bra till fest. Loafers är också snyggt till både kjol och klänning, och kan sedan bli en perfekt innesko på kontoret i vinter.

Vad vill männen ha på fötterna i höst?

Männen som kommer in i butiken frågar efter praktiska skor som passar till allt. Det ska vara vattentäta och fungera i vardagen och till långpromenaden. Männen köper inte skor så ofta så när de väl handlar så vill de ha skor som fungerar till allt, men de köper faktiskt festskor ibland också. Vi har många snygga skinnskor i butiken som är populära. Till vardags så är det framförallt chelseaboots som gäller just nu, med resår på sidorna, både till dam och herr faktiskt.

Vi har laddat upp med varmfodrat i butiken så att vi är redo när kylan kommer. Är man ute i god tid med att inhandla sina vinterskor är chansen större att de skorna man fastnar för finns kvar i rätt storlek. Ju längre in på säsongen man väntar desto större är risken att det är utplockat på storlekar. Curlingkängan är fortsatt populär både till dam och herr, det är modell som är riktigt varm och skönt. Denna säsongen har vi kompletterat sortimentet med curlingkängor från varumärket Canada Snow.

Till barnen är det alltid vattentäta skor som är i fokus. Höst- och vinterskor ska vara praktiska och fungera bra i alla väder. Något som är lite extra roligt är att vi fått in flera modeller i butiken som vi kallar för Mini-Me, det är skor som finns till både barn och dam så att till exempel mammor och deras döttrar kan bära matchande skor. Eller varför inte matcha hela outfiten från topp till tå?